Food prepping

Foodprepping

In een dag zitten er altijd te weinig uren, toch? Nu Bryan en ik eindelijk onze routine vinden na de overname van de winkel, probeerden we ook onze kookroutine te vinden, wat echt niet simpel is. We denken altijd, hop snel iets in elkaar flansen, maar voor je het weet, heb je net gegeten en is de avond praktisch voorbij. Nu hebben wij eindelijk onze kookroutine gevonden en we vertellen het je graag! Dit is de oplossing waarbij je meer tijd creërt en opnieuw kan genieten van een avond.

Bye Bye boterkoek, Hello patatjes

Wat doen jullie zoal op een vrije dag? Terwijl ik vaak wat boekhouding doe, dan begint Bryan te koken. Een hele ochtend lang is hij bezig met het bereiden van overheerlijke maaltijden. Terwijl de meesten liefst boterkoeken ruiken 's ochtends vroeg, vind ik het zalig om de geur van vers bereide maaltijden te ruiken! 

1,2,3... Start met koken!

Maar hoe begon hij hiermee? We merkten steeds meer dat we geen energie meer hadden om te koken 's avonds. Na een werkdag van 11 tot 12 uren, hadden we toch vaker de neiging om een afhaalmaaltijd te kopen. Zo ontdekten we ook de heerlijke maaltijden van Foodloes in Aartrijke. Eindelijk een gezonde afhaalmaaltijd, waar je je nadien niet ziek of opgeblazen van voelt. Na een eind deden we dit echter net iets te vaak. We merkten dat er iets moest veranderen...

Toen bestelde Bryan plastiek bakjes ideaal om een maaltijd in op te warmen. Hij brainstormde wat we de komende week zouden kunnen eten. Iets met vlees, iets met vis, eens pasta,... Hij zorgde voor voldoende variatie. Uiteindelijk begon hij aan het koken zelf. Hij was een ochtend bezig met koken (& afwassen natuurlijk) en trots toonde hij het resultaat. We hadden eten voor 6 dagen! De 7e dag vullen we aan met een afhaalmaaltijd, of we maken nog snel iets extra klaar. Het enige wat we moeten doen is de maaltijden opwarmen als we thuiskomen na een lange werkdag, zalig!

Waarom foodpreppen?

Wat zijn de voordelen nu van foodprepping? Wel... Het zijn er heel wat. Zo kan je efficiënter koken, waardoor je minder energie gebruikt (gas of elektriciteit). Je kan bijvoorbeeld al je aardappelen tegelijk koken, of alle oven maaltijden tegelijk in de oven steken, etc. Verder moeten we de vaatwasmachine veel minder gebruiken doordat we slechts 1 keer in de week veel vuile potten en pannen hebben. Plaats in de koelkast.... Wow er is opeens plaats in de koelkast nu het niet vol ligt met groenten voor de rest van de week! We hebben nu eindelijk een koelkast die netjes ingericht is. En het laatste voordeel, is voor ons toch wel het voornaamste: tijd. We hebben nu echt tijd om te eten en te genieten van onze avond. Zalig toch! 

Meer tips over koken en voeding? Volg ons op Instagram: 
https://instagram.com/thovenierke_zedelgem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

1 reactie

Superidee !

Mieke Ramon

Reactie plaatsen